Skischool

De Franse skischool (Ecole du Ski Francais) beschikt over 200 gediplomeerde ski-instructeurs. Zij staan klaar om beginners en gevorderden het prachtige gebied van Les 3 Vallées te laten ontdekken. De lessen worden, naar beschikbaarheid, gegeven in het Engels, Nederlands, Duits, Spaans, Italiaans en natuurlijk Frans. De skischool (ESF) bevindt zich in La Croisette, waar ook de skilessen starten.

ESF ontvangt kinderen vanaf 3 maanden in hun speelse en vrolijke Piou-Piou club. Hier is een kinderopvang aanwezig, waar er activiteiten voor uw kinderen zijn. Voor kinderen vanaf 3 jaar heeft ESF lessen en stages die speciaal zijn ontwikkeld voor de allerkleinsten. Deze lessen en stages worden begeleid door een team van monitoren van het ESF die speciaal opgeleid zijn om les te geven aan kleine kinderen.

Daarnaast zijn er lessen voor kinderen van 6 tot 12 jaar, voor tieners van 13 tot 18 jaar en voor volwassenen. Tevens verzorgt ESF ook privélessen voor alle leeftijden. Voor informatie en reserveringen kunt u terecht op www.esf-lesmenuires.com of per telefoon 00 33 479 006 379.

Naast de ESF zit in La Croisette ook Prosneige. Prosneige beschikt over 60 skileraren van verschillende nationaliteiten. Deze skischool staat klaar om les te geven aan alle leeftijden. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn er ski- en snowboardlessen. Tevens zijn er aparte skilessen voor 2-3 jarigen. Daarnaast zijn er voor tieners de tienertochten en voor gevorderde skiërs en snowboarders de 3 vallées trekking en de off piste special. Ook kunt u privélessen volgen. Voor meer informatie of het boeken van lessen kunt u gaan naar www.prosneige.fr/nl/ , bel naar 00 33 479 010 700 of mail naar info@prosneige@fr.

Ski- en snowboardmateriaal is in vele (sport)winkels in Les Menuires te huur.