Overige activiteiten

Wandelen & Langlaufen

Voor wandelaars zijn er diverse routes aangegeven door het prachtige landschap. Wandelaars op sneeuwschoenen (raquettes) hebben de mogelijkheid om buiten de aangegeven paden te wandelen en de natuur te ontdekken. Raquettes zijn te huur bij de vele (sport)winkels waar men ook ski’s en snowboards verhuurd. Wandelaars kunnen met de skiliften een aantal bergtoppen en hooggelegen restaurants bereiken. Kaartjes voor de skilift zijn verkrijgbaar bij de mechanische skiliften. Een kaart van alle wandelpaden in Les Menuires is gratis verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in La Croisette. Als wandelaar kunt u er ook voor kiezen om te wandelen met een medewerker van de ESF.

Ook langlaufers kunnen genieten van het prachtige landschap. Meer informatie over deze routes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor in La Croisette.

Sport & Wellness

In het centrum van Les Menuires is het Centre Sportif. Hier kunt u genieten van een sauna, hammam, massage, jacuzzi, Turkse baden, aquagym en het verwarmde zwembad. In de sportruimte bevindt zich de fitnesszaal. In de activiteitenruimtes kunt u kiezen uit squash en badminton. Voor toernooien kunt u kiezen uit tafeltennis en basketbal. In het Centre Sportif is er ook een FunPark, hier kunnen kinderen spelen op trampolines, springkussens en dergelijke. Tevens is er de mogelijkheid in het FunPark als volwassene, maar ook als kind, te tafeltennissen. Het Centre Sportif is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 21.00 uur.

Naast het Centre Sportif is Aqualudique in Les Bruyères ook een echte aanrader. Hier kunt u genieten van een zwembad met glijbaan. Er is ook een stille wellness-zone voor volwassenen met sauna, hammam, jacuzzi en massage. Bovendien kunt u hier de les aquabike volgen, die u minimaal een dag van te voren moet reserveren. Aqualudique is dagelijks geopend van 9.15 uur tot 21.00 uur.

Overige activiteiten

Verder kunt u in Les Menuires genieten van de Roc’n Bob baan. Deze piste is af te dalen per slee of mountainbike. De sleepiste vertrekt van de top van de lift Roc des 3 Marches 1. De sleepiste heeft een lengte van 4km en deze is geopend elke zondag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 18.45 uur.

Naast een gave sleepiste in La Croisette is er in Les Bruyères de Speedmountain. Deze sleepiste op rails is uniek. De Speedmountain is elke dag geopend van 13.00 uur tot 20.00 uur, kaarten zijn ter plaatse te koop.

Vanuit La Croisette vertrekt elke avond na sluiting van de pistes een sneeuwscootertocht onder begeleiding. Voor reserveringen en informatie kunt u elke dag terecht bij Brasserie de l’Oisans in La Croisette van 11.00 uur tot 13.00 uur en van 16.30 uur tot 20.30 uur.

les_centre_sportiflopen_met _raquettes_1