Omgeving

Algemeen

Les Menuires is één van de 14 dorpen die behoren tot de gemeente Saint Martin de Belleville. Alle dorpen liggen langs de doorgaande weg, D117, in de Vallée de Belleville. Vanwege de wintersportfaciliteiten zijn Saint Martin de Belleville, Les Menuires en Val Thorens de bekendste dorpen. Vallée de Belleville maakt deel uit van Les Trois Vallées. Les 3 Vallées ligt in het oosten van Frankrijk, in het departement Savoie en is met ruim 600 km aan goed onderhouden pistes het grootste skigebied van de wereld. De drie dalen zijn verbonden met een grote verscheidenheid aan skiliften, in totaal wel 200. Het skigebied gaat van 1300 meter tot 3300 meter hoogte.

Op 1850 m ligt Les Menuires. Het modern opgezette skidorp bestaat uit drie gedeeltes. La Croisette met een overdekte winkelpassage, restaurants en een groot sneeuwplein, Le Reberty met vele luxe chalets en Les Bruyères. De sneeuwzekere ligging garandeert goed skiën voor beginners en gevorderden vanaf half december tot eind april. Les Menuires is een ideaal vertrekpunt voor skitochten naar Meribel, La Tania, Courchevel en Val Thorens.
Van zondag tot vrijdag rijden er gratis pendelbussen tussen de verschillende dorpen, zodat u toegang heeft tot het hele skigebied. In Les Menuires kunt u ook gratis gebruik maken van de pendeldiensten die alle wijken met elkaar verbindt.

Skigebied
Het skigebied rondom Les Menuires gaat van 1300 tot 3300 meter hoogte. In het gebied bevinden zich diverse gletsjers. Les Menuires ligt op 1850 meter en is absoluut sneeuwzeker. In het gebied bevinden zich circa 1250 sneeuwkanonnen zodat de afdaling naar het appartement altijd mogelijk is.

Het skigebied van Les Menuires en Les 3 Vallées is voorzien van automatische controlebomen. Uw skipas kunt u in uw zak laten. Er is keuze uit 3 skipassen; voor Les Menuires 160 km piste met 37 skiliften, Vallée de Belleville 300 km piste met 66 skiliften en Les 3 Vallées 600 km piste met 200 skiliften. Ga voor prijzen, speciale familie-aanbiedingen en reserveringen naar www.lesmenuires.com.

Voor de skiërs is er veel variatie in de afdalingen in alle categorieën. De routes zijn in het gehele skigebied duidelijk aangegeven. Voor snowboarders is er een speciaal snowpark met een beginnersgedeelte, boardercross en halfpipe.
Ook langlaufen is mogelijk in Les Menuires, er is circa 28 kilometer loipe. Voor de wandelaar zijn er vele wandelpaden rondom Les Menuires.